Stunt FC Nürnberg in uitwedstrijd bij Werder Bremen

Werder Bremen heeft zaterdag dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Na vijf wedstrijden waarin puntenverlies werd geleden, herpakte de ploeg zich vorige week met een overwinning op Hamburger SV (1-3). Werder kon die zege geen vervolg geven tegen Nürnberg en ging met 0-1 ten onder.

Een frustrerende nederlaag voor Werder, dat de gehele partij de bovenliggende ploeg was. Het ontbrak de spelers, met name Markus Rosenberg en Claudio Pizarro, aan scherpte. Laatstgenoemde nam de bal op slag van rust knap aan met de borst, maar mikte naast.

In de tweede helft creëerde Nürnberg meer kansen, maar bleef Werder dominant. Pizarro had opnieuw pech, de Peruviaan plaatste de bal op de paal. Door het uitblijven van de doelpunten bleven de bezoekers hoop houden op een stunt.

Die stunt werd in de 65ste minuut gerealiseerd. Na een lage voorzet van Jens Hegeler kon Alexander Esswein (foto) de bal volledig vrij binnenschieten. Nürnberg, dat zich door de zege in de middenmoot meldt, hield de voorsprong vast.

In de blessuretijd kwam Nürnberg goed weg nadat een schot van Marko Arnautovic van de lijn werd gehaald. Het elftal springt van de veertiende naar de tiende plaats. Werder Bremen blijft op de zesde plaats in de Bundesliga staan. Foto: VI Images