Stuivenberg trots na extreem lang seizoen met Genk

Reacties

Trainer Albert Stuivenberg was zowel aangeslagen als complimenteus na de uitschakeling van RC Genk in de Europa League. Het avontuur van de Belgen strandde donderdagavond na een 1-1 gelijkspel in de return tegen Celta de Vigo.

Stuivenberg trots na extreem lang seizoen met Genk

'We zijn ontgoocheld, maar natuurlijk ook heel trots. Deze jonge groep heeft namelijk een ongelooflijke reeks neergezet van 14 juli tot nu', constateerde Stuivenberg tegen Sporza.

De Belgen, die sinds eind december onder leiding staan van Stuivenberg, plaatsten zich via de voorrondes voor het hoofdtoernooi en bereikten als winnaar van groep F de knock-outfase. Daarin was Genk de baas over Astra Giurgiu en AA Gent, maar Celta de Vigo bleek in de kwartfinale over twee wedstrijden net iets beter.

De Spanjaarden wonnen het heenduel met 3-2 en hadden donderdag aan een 1-1 gelijkspel in België genoeg om de laatste vier te bereiken. Ook Boëtius, die na na 72 minuten inviel, kon na de halvefinaleplek van Ajax niet voor het tweede Nederlandse succes in de Europa League zorgen. Zo kwam er na achttien Europese wedstrijden dit seizoen een einde aan het avontuur van Genk.

'Vandaag was het net niet', concludeerde Stuivenberg, die zich met Genk voor het eerst in de historie kon plaatsen voor de halve finale van een toernooi. Toch overheerst trots bij de Nederlander. 'Als je zo dicht bij de halve finales bent kan je hier niet blij mee zijn, maar de spelers leren zo veel in zo'n Europese campagne. Dat is de grootste winst. Ze hebben heel veel stappen gezet. Daarom moet deze groep bij elkaar blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.