Stuivenberg laat gewilde Bailey na gesprek buiten selectie

Reacties

Leon Bailey komt dinsdagavond niet in actie tijdens de wedstrijd van zijn club RC Genk tegen KV Kortrijk. Dat heeft trainer Albert Stuivenberg maandag bevestigd.

Stuivenberg laat gewilde Bailey na gesprek buiten selectie

Daarmee lijkt een transfer van Bailey aanstaande. De Jamaicaanse aanvaller - die afgelopen zomer nog op een transfer naar Ajax hoopte - wil een vertrek bij Genk forceren en heeft de clubs naar verluidt voor het uitzoeken. Bayer Leverkusen heeft reeds bevestigd belangstelling te hebben, terwijl ook AS Roma nadrukkelijk in verband wordt gebracht met de vleugelflitser. Bovendien zijn meerdere clubs uit de Premier League in de markt.

Stuivenberg weigerde in te gaan op de precieze reden van het niet selecteren van Bailey. 'Wij hebben een gesprek gehad. En de uitkomst van dat gesprek is dat hij niet geselecteerd is. De verdere inhoud van het gesprek houden wij onders ons. Dat is zo afgesproken. Voorlopig is dat enkel voor deze wedstrijd. Voor de rest zullen wij zien. Hij heeft vandaag wel getraind.'

De negentienjarige Bailey speelde dit seizoen 35 officiële wedstrijden voor Genk, waarin hij goed was voor acht doelpunten en tien assists. Met name in de Europa League was hij goed op dreef. Bailey scoorde tijdens de kwalificatieduels drie keer en voegde daar nog vier treffers aan toe in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.