Stuivenberg: 'Blij met de winst, niet met de uitvoering'

Albert Stuivenberg is blij met de 4-0 overwinning op Schotland Onder-21 bij de start van de EK-kwalificatiecampagne, maar de bondscoach van Jong Oranje ziet voldoende verbeterpunten voor zijn ploeg.

'Ik ben blij met de winst, een mooi resultaat, maar ben niet zo blij met de uitvoering', reageerde Stuivenberg na de wedstrijd. 'Met name in de eerste helft hebben we de Schotten in het zadel geholpen. En mogen we doelman Warner Hahn dankbaar zijn dat het 0-0 blijft.'

'Pas na de 2-0 kwamen we beter in ons spel, kregen we controle over de wedstrijd en heb ik een paar fantastische goals gezien', vervolgde Stuivenberg. 'Wel moeten we een kritische noot plaatsen, want het spel was te slordig. Maandag krijgen we een herkansing tegen Luxemburg.'

Aanvoerder Marco van Ginkel (foto) zag Jong Oranje ook moeizaam starten. 'De Schotten krijgen een goede kans op 1-0 en dan hebben we inderdaad een beetje geluk dat we de nul houden. Later komen we beter in ons spel en zien we hoeveel kwaliteit het elftal heeft.'

Het verbaast Van Ginkel niet dat het spel soms wat slordig is. 'De vorige lichting van Jong Oranje was veel meer ervaren dan deze. Dat zie je in fases van deze wedstrijd duidelijk terug. Maar vergeet niet, sommige jongens speelden pas hun eerste wedstrijd in Jong Oranje.'

De middenvelder van Chelsea had geen moeite zich op te laden voor deze wedstrijd. 'Nee, het is leuk om hier te komen. Ik had de volle negentig minuten nog niet in de benen dit seizoen. Nu heb ik bijna de hele wedstrijd gespeeld. Ik weet wat de selectiecriteria van bondscoach Louis van Gaal zijn en ik speel nog geen volledige wedstrijden bij Chelsea.'