Stug Roda JC houdt Twents aanvalstrio in bedwang

Reacties

FC Twente is in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De Tukkers kwamen daarmee voor het eerst sinds 14 augustus niet tot scoren.

Stug Roda JC houdt Twents aanvalstrio in bedwang

Roda pakte vier punten in zijn laatste twee duels, maar was duidelijk niet naar Enschede afgereisd om vol op de aanval te spelen. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou maakte het de thuisploeg moeilijk door in te zakken en vanuit een gesloten organisatie op de counter te loeren. Twente begon het duel wel uitstekend en kreeg in de vijfde minuut via Peet Bijen uit een hoekschop de eerste kans.

De Tukkers hadden in de eerste helft in de Grolsch Veste veel balbezit, maar hadden moeite zich door de stugge Limburgse defensie heen te spelen. Verder dan kleine kansjes voor Yaw Yeboah en Mateusz Klich kwam de thuisploeg dan ook niet. Aan de andere kant kreeg Mitchel Paulissen nog de grootste kans van de eerste helft. De Roda-jeugdexponent kon in een counter vrij door op doelman Nick Marsman, maar besloot de bal ongelukkig breed te leggen op David Boysen, die de kans vervolgens helemaal om zeep hielp.

De tweede helft begon ook niet best voor Twente. Na vijf minuten was het einde wedstrijd voor Fredrik Jensen. De negentienjarige Fin verving Chinedu Ede - die in de warming-up geblesseerd uitviel - in de basisopstelling van trainer René Hake, maar moest de strijd eveneens staken door fysieke malheur. Met het inbrengen van spits Jari Oosterwijk voor Jensen werden de intenties van Hake ook meteen duidelijk.

Twente bleef zoeken naar de winnende treffer, maar het beslissende gaatje werd niet gevonden, al was Yeboah er vijf minuten voor tijd nog dicht bij. Topscorer Enes Ünal kon in blessuretijd niet genoeg richting geven aan zijn kopbal om Van Leer echt in de problemen te brengen, waarmee de Roda-doelman uitgroeide tot grote uitblinker bij de bezoekers.

Twente blijft door het gelijkspel tegen de Limburgers de nummer vijf van de Eredivisie, Roda passeert door het punt Willem II en is hekkensluiter af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.