Stug Ierland frustreert Jørgensen en Denemarken

Reacties

De strijd tussen Denemarken en Ierland om het WK-ticket is nog niet gestreden. De Ieren kwamen niet naar Denemarken om aanvallend voetbal te laten zien en slaagden in het hoofddoel: Denemarken kwam niet tot scoren in Kopenhagen: 0-0.

Stug Ierland frustreert Jørgensen en Denemarken

Denemarken eindigde als tweede in een kwalificatiegroep met onder meer groepswinnaar Polen, Montenegro en Roemenië. Ierland moest Servië voor zich dulden, maar hield landen als Wales, Oostenrijk en Georgië wel onder zich. Na een geweldige sfeeractie van het thuispubliek (zie video onder) begon Denemarken goed en werd de Ierse keeper Darren Randolph al snel aan het werk gezet. De goalie moest twee keer achter elkaar redding brengen op schoten van Jens Larsen en Andreas Cornelius, maar Randolph hield zijn doel schoon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ier was na een half uur echter kansloos op een inzet van Pione Sisto, die in de zestien kon uithalen nadat Randolph een afstandsschot niet goed verwerkte. Tot zijn opluchting zag hij Sisto naast schieten. Ierland kwam er in de eerste helft ook één gevaarlijk uit, maar Cyrus Christie stuitte na een knappe solo op doelman Kasper Schmeichel.

Qua gevaar bleef het daar wel bij voor de Ieren. De uitploeg verdedigde met man en macht de nul, waardoor Denemarken - zelfs met Christian Eriksen als spelverdeler - moeite had om de vrije man te vinden voorin. Nicolai Jørgensen, die ondanks een gebroken pols een basisplaats had bij de Denen, kwam weinig in het spel voor. Ook het inbrengen van Nicklas Bendtner een kwartier voor tijd mocht niet baten, alhoewel collega-spits Yussuf Poulsen met een kopbal nog dicht bij de winnende treffer was. Zijn inzet werd echter onder de lat vandaan getikt door Randolph.

Door het doelpuntloze gelijkspel ligt alles nog open tussen Denemarken en Ierland. Op 14 november treffen de landen elkaar in Ierland, de winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.