Struikrover Immobile weer de schrik van de Serie A

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de twaalfde speelronde van de Serie A. Aandacht voor de bij Lazio opgeleefde Ciro Immobile.

Struikrover Immobile weer de schrik van de Serie A

Immobile is zo'n type spits dat alleen Italië gepruimd wordt. Meevoetballen wil hij niet, hij zou het niet eens kunnen. Het enige waar Immobile voor opstaat is doelpunten maken. Mooi of lelijk, verdiend of onverdiend; het maakt hem niet uit. Zolang die bal maar in het netje komt en zijn naam door het stadion galmt.

Bij Lazio gebeurt dat weer bijna elke week. De Serie A is pas elf wedstrijden oud, maar Immobile heeft al negen doelpunten achter zijn naam. Het mooie van een doelpunt van Immobile is niet de goal, maar het moment daarna. Want de man uit Torre Annunziata verstaat het Inzaghiaans juichen. Zondag tegen Sassuolo (2-1) was het weer raak. Een corner werd dusdanig verlengd dat hij de bal alleen nog maar een zetje hoefde te geven om te scoren. Maar toen de bal in het doel plofte, ging Immobile uit zijn dak alsof hij de bal vanaf eigen helft in de kruising had gejaagd.

Eigenlijk niet gek. Want als hij niet scoort, is Immobile voor een ploeg amper van waarde. Dus juicht Immobile voor veel meer dan het doelpunt alleen. Hij juicht voor zijn overleving, bewijs van waarde en behoud van status.

De keerzijde van zijn eenzijdige spel kent Immobile als geen ander. Voor twintig miljoen euro vertrok hij in 2014 van Torino naar Borussia Dortmund, dat in hem de opvolger van Robert Lewandowski zag. Maar dat hadden ze in Duitsland verkeerd gezien. Want Immobile is geen complete spits zoals Lewa, maar een resultaatgericht roofdier. Negen basisplaatsen en drie doelpunten later verkaste hij in 2015 naar Sevilla, maar ook daar werd hij niet op zijn kwaliteiten benut. Met zijn ziel onder zijn arm keerde hij afgelopen winter terug bij Torino.

Hij maakte in een half seizoen in de Serie A direct evenveel doelpunten als bij Sevilla en Dortmund bij elkaar. Simpelweg omdat hij in Italië weer mocht zijn wie hij was: een egoïstische afmaker.

Het maakt Immobile van een spits van een uitstervend ras. Hele wedstrijden ligt hij in de bosjes, loerend op die ene kans. Wanneer dat moment daar is, werpt hij zijn camouflage af, verrast hij zijn verdediger en is het raak. Daarna schreeuwt, rent en springt hij van geluk. Want dan heeft hij het weer laten zien: tegen een struikrover in topvorm is geen verdediging opgewassen.

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt sinds 1 november in de winkel.
Bestel nu in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Programma
Torino 05-11
18:00
Cagliari
Napoli 05-11
20:45
Lazio
Pescara 06-11
12:30
Empoli
Chievo 06-11
15:00
Juventus
Genoa 06-11
15:00
Udinese
Palermo 06-11
15:00
AC Milan
Sassuolo 06-11
15:00
Atalanta Bergamo
Fiorentina 06-11
18:00
Sampdoria
Internazionale 06-11
18:00
Crotone
AS Roma 06-11
20:45
Bologna
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.