Strootman voor het eerst in 464 dagen in de basis bij Roma

Reacties

Kevin Strootman staat maandagavond voor het eerst sinds ruim vijftien maanden aan de aftrap van een competitiewedstrijd van AS Roma. Om 19.00 uur begint het uitduel met Genoa.

Strootman voor het eerst in 464 dagen in de basis bij Roma

Strootman vormt met Daniele De Rossi en Radja Nainggolan het Romeinse middenveld. De Nederlander maakte op 21 februari zijn rentree in de Serie A na meer dan een jaar afwezigheid door een zware knieblessure. De 26-voudig international deed als invaller twaalf minuten mee tegen Palermo. Sindsdien was hem alleen tegen Udinese nog speeltijd gegund, toen hij in de extra tijd mocht opdraven van Spalletti als vervanger van Mohamed Salah.

De conditie van Strootman bleef daardoor door twijfels omgeven. De ex-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV stond sinds 25 januari 2015 niet meer in de basis. Destijds liep de linkspoot zijn nieuwe kniekwetsuur op in het uitduel met Fiorentina, waardoor hij opnieuw een lang revalidatietraject voor de kiezen kreeg.

Strootman kwam door het aanhoudende blessureleed de laatste twee seizoenen slechts negen keer in actie voor Roma in alle competities. In totaal staat zijn teller, sinds hij in de zomer van 2013 overkwam voor circa 17,5 miljoen euro overkwam van PSV, op 38 optredens en 6 goals voor de Giallorossi. Zijn laatste interland dateert van 5 maart 2014 tegen Frankrijk (0-2), toen hij geblesseerd uitviel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.