Strootman ontketent wasmachinehype in Rome

Reacties

De nieuwe tegenslag voor Kevin Strootman heeft veel losgemaakt bij AS Roma, met een tamelijk bizarre steunbetuiging tot gevolg.

Strootman ontketent wasmachinehype in Rome

Strootman werd gisteren voor de derde keer geopereerd aan zijn linkerknie, wat betekent dat de middenvelder opnieuw lange tijd uit de roulatie is. Dat nieuws bewoog supporters van Roma ertoe massaal selfies te nemen met wasmachines.

Daarmee refereerden zij naar de koosnaam die Strootman in zijn beginperiode bij Roma kreeg van trainer Rudi Garcia. De Fransman noemde de Nederlander Lavatrice, Italiaans voor wasmachine. 'Op het middenveld schoont hij namelijk alles op', verklaarde Garcia destijds.

Die uitspraak was Garcia duidelijk niet vergeten, want in navolging van veel supporters (zie onder) liet ook hij zich vereeuwigen met een wasmachine.

Ook clublegende Francesco Totti steunde Strootman. Niet door te poseren met zijn eigen witgoed, maar met een boodschap recht uit het hart: 'Kevin, we staan allemaal achter je. Jij bent een kampioen, een gladiator. Jij geeft nooit op. We wachten op je vriend, want we kunnen je niet missen op het veld! Jij belichaamt de ziel van AS Roma!'

Bron foto Garcia: Roma Radio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.