Strootman: 'Eerste plaats wordt een lastig verhaal'

Reacties

Volgens Kevin Strootman wordt directe plaatsing voor het WK een lastig verhaal voor Oranje, na de 0-1 nederlaag tegen Frankrijk.

Strootman: 'Eerste plaats wordt een lastig verhaal'

Oranje staat in Groep A van de kwalificatiereeks nu drie punten achter op zowel Frankrijk als Zweden, terwijl alleen de groepswinnaar rechtstreeks naar het WK gaat. 'Dat wordt nu wel een lastig verhaal', zei Strootman na afloop tegen de NOS. De acht beste nummers twee van de in totaal negen poules krijgen een herkansing in de play-offs.

'We willen ons kwalificeren. Hoe dat gebeurt intereresseert me niet zoveel, maar we móéten ons plaatsen', vervolgde de middenvelder, die bij absentie van Wesley Sneijder de aanvoerdersband droeg.

Strootman sprong in de bres voor doelman Maarten Stekelenburg, die een beroerde indruk maakte bij het doelpunt van Paul Pogba. 'Ik stond in de lijn van het schot. De bal week ineens uit naar de zijkant, het was een lastige bal voor de keeper', zei de middenvelder van AS Roma.

Van Dijk
Virgil van Dijk wil zich niet bij voorbaat neerleggen bij een inhaalrace. 'Er zijn nog genoeg duels te gaan. We zijn sinds de oefenduels van voor de zomer in elk geval groeiende. We moeten nu dichtbij elkaar blijven en hard blijven werken. Dat je daar ver mee kunt komen, hebben we afgelopen zomer bij een aantal landen wel gezien.'

De verdediger van Southampton vindt dat Oranje weinig weggaf tegen Frankrijk. 'We stonden verdedigend goed, het is jammer dat we zelf niet tot scoren kwamen. Zeker na het duel met Wit-Rusland hadden we veel vertrouwen. Je hebt alleen ook een beetje geluk nodig.'

Stand Groep A
Frankrijk 3-7 (5-1)
Zweden 3-7 (5-1)
Nederland 3-4 (5-3)
Bulgarije 3-3 (5-10)
Wit-Rusland 3-2 (2-5)
Luxemburg 3-1 (4-6)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.