Stroef opererend Barça verliest Real verder uit zicht

Barcelona heeft zaterdagavond op bezoek bij Villarreal averij opgelopen (0-0). Barcelona kon geen moment het swingende combinatievoetbal laten zien waar de ploeg de laatste jaren om geroemd is. De achterstand op lijstaanvoerder Real Madrid bedraagt nu al zeven punten.

Stroef opererend Barça verliest Real verder uit zicht

Gezien de ranglijst moest het uitduel voor de Catalaanse grootmacht een gemakkelijke zege gaan opleveren. Villarreal is bezig aan een dramatisch seizoen en vertoeft zelfs in de gevarenzone. Van dat verschil op de ranglijst was weinig te merken.

De grootste kans uit de eerste helft was wel voor Barcelona. Lionel Messi mocht alleen af op doelman Diego López. Het Argentijnse wonderkind mikte met een lob maar net naast.

Na de onderbreking bleef Villarreal met succes het punt verdedigen. Bij Barcelona ontbrak het aan baltempo om de defensie van de gastheren stuk te spelen. In de slotfase was de Spaanse kampioen nog wel dicht bij de zege. Een schot van Cesc Fabregas belandde via de vuisten van López op de lat.

In de slotseconde leek Messi met een schitterende actie alsnog een zege in te leiden. Opnieuw was López de redder van Villarreal. De manier waarop Fabregas de rebound voor open doel hoog over schoot was typerend voor het spel van de Catalanen.

Door het kostbare puntenverlies zag Barcelona de achterstand op Real, dat eerder op de avond met 3-1 van hekkensluiter Real Zaragoza won, oplopen tot zeven punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's