Stroef Jong Oranje houdt sprankje hoop op EK dankzij eerste treffer Kluivert

Reacties

Jong Oranje heeft dinsdagavond in de EK-kwalificatie zonder overtuigend te spelen een punt gepakt tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne: 1-1. Justin Kluivert maakte zijn eerste treffer in dienst van de beloften van het Nederlands elftal.

Stroef Jong Oranje houdt sprankje hoop op EK dankzij eerste treffer Kluivert

Jong Oranje maakte afgelopen vrijdag nog indruk tegen Letland (3-0). Het was de eerste overwinning van Jong Oranje in deze EK-kwalificatiereeks. Bondscoach Art Langeler voerde wijzigingen door ten opzichte van het duel in Doetinchem. Guus Til en Pablo Rosario vervingen Bart Ramselaar en Riechedly Bazoer. Bij Oekraïne was er een basisplaats voor ex-PSV'er Oleksandr Zinchenko.

In de eerste helft had Oekraïne het betere van het spel. Viktor Kovalenko slaagde er niet in te profiteren van balverlies van Frenkie de Jong. Aan de andere zijde brak Oranje er twee keer gevaarlijk uit, maar treuzelden achtereenvolgens Steven Bergwijn en Kluivert te lang. Op deze wijze werden kansrijke uitbraken om zeep geholpen.

Na een half uur kwam Jong Oranje op achterstand. De bal ging op de stip na een handsbal van Denzel Dumfries. Kovalenko benutte de penalty en liet doelman Justin Bijlow kansloos achter. Jong Oranje zocht met een 1-0 achterstand de kleedkamers op.

Na een uur kwam Oranje weer langszij. Gervane Kastaneer etaleerde zijn snelheid op de rechterflank en legde de bal terug op Kluivert. De Ajacied controleerde de bal in het zestienmetergebied en schoot hem vervolgens fraai in de bovenhoek. Na zijn debuut voor Jong Oranje afgelopen vrijdag tegen Letland, maakte hij nu dus zijn eerste doelpunt. In het slot van het duel creëerden beide landen geen grote kansen meer, waardoor Oranje nog een sprankje hoop houdt op de eindronde van 2019 in Italië.

Het volgende EK-kwalificatieduel van Jong Oranje staat op 10 november op de rol. Dan neemt de formatie van Langeler het op tegen Jong Andorra. Nederland heeft na vier duels slechts vijf punten verzameld en staat op de derde plaats. De eerste plaats betekent een direct ticket voor het EK 2019 in Italië. Met de tweede plaats is kwalificatie via de play-offs nog mogelijk. De vier beste nummers twee, met de beste resultaten tegen nummers drie, vier en vijf van de eindranglijst, spelen in een play-off tegen elkaar voor twee plekken op het Europese eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.