Strijdend Vitesse wint Gelderse derby tegen NEC

Vitesse heeft uitstekende zaken gedaan met het oog op lijfsbehoud in de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen op eigen veld de Gelderse derby tegen NEC: 2-1.

De ploeg van trainer Albert Ferrer werd gesteund door een vroege voorsprong. Aan het openingsdoelpunt van de peperdure spits Wilfried Boni ging een kolossale fout van Bram Nuytinck vooraf. De Nijmegenaar oogde besluiteloos in de opbouw en liet zich de bal zo van de voet af snoepen. Boni schoot vervolgens koel binnen: 1-0.

Met het doelpunt was meteen zo'n beetje het enige hoogtepunt van de eerste helft genoemd. Pas in de tweede helft slaagden de bezoekers erin een vuist te maken. NEC kwam beter uit de kleedkamer en ontwikkelde zowaar enige druk op het doel van Eloy Room.

Dat resulteerde na een goed uur spelen in de verdiende gelijkmaker. Lasse Schöne veroverde de bal en liet het afwerken aan John Goossens over. De middenvelder met patent op mooie doelpunten haalde vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn rechterbeen onberispelijk uit: 1-1.

In het laatste halfuur kon de wedstrijd nog alle kanten op. Dat Vitesse uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging had het te danken aan Ismaël Aissati. De van Ajax gehuurde middenvelder omspeelde doelman Jasper Cillessen en stelde met een prima voorzet invaller Marcus Pedersen in staat de 2-1 binnen te knikken.

NEC zette in de slotfase nog wel aan - zelfs Cillessen liet zich nog in het vijandelijke strafschopgebied zien - maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer. Voor Vitesse zijn het belangrijke punten, aangezien concurrent Excelsior zaterdagavond al won op bezoek bij Heerenveen. Foto: VI Images