Strijdbare Platini vindt aantijgingen 'verbijsterend vaag'

Reacties

Michel Platini denkt niet dat aan zijn opgelegde schorsing een politiek besluit ten grondslag heeft gelegen om zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap te schaden. De UEFA-baas stelt dat de aantijgingen aan zijn adres de 'vorm van een klucht' hebben aangenomen en 'verbijsterend vaag' van aard zijn.

Strijdbare Platini vindt aantijgingen 'verbijsterend vaag'

Eerder vandaag werd naar buiten gebracht dat de Fransman door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst wordt. De Zwitserse justitie doet onderzoek naar de Fransman, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een omkoopschandaal. Ook FIFA-voorzitter Sepp Blatter mag zijn functie gedurende negentig dagen niet uitoefenen.

'Ondanks de aard van deze gebeurtenissen - die de vorm van een klucht hebben aangenomen - weiger ik te geloven dat een politiek getinte beslissing het fundament vormt van mijn schorsing', brengt de Franse bestuurder via een officieel statement naar buiten. 'Ik geloof niet dat op die manier een levenslange toewijding aan het voetbal en mijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap opzettelijk bezoedeld wordt.'

Platini is vastberaden zich met hand en tand te verzetten tegen de aantijgingen aan zijn adres. 'Ik wil iedereen laten weten dat ik gedreven word door een gevoel van fervente uitdaging, meer nog dan de zweem van onrechtvaardigheid (die mij is aangedaan) en het verlangen naar wraak. Ik ben meer vastberaden dan ooit om me te verdedigen ten overstaan van de relevante gerechtelijke instanties.'

Nadat de UEFA eerder nog zijn steun had uitgesproken, besloot het donderdagavond alsnog om Platini voorlopig te schorsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.