Strijd tussen topschutters bij Atalanta Bergamo-Milan

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een duel in de Serie A. Voor de zeventiende speelronde is dat het duel tussen Atalanta Bergamo en AC Milan van zondag (15.00 uur).

Strijd tussen topschutters bij Atalanta Bergamo-Milan


ATALANTA BERGAMO
Klassering Elfde plaats (20 punten uit 16 duels)

Vorm Atalanta Bergamo is al zeven duels op rij ongeslagen in competitieverband. Van de laatste zeven wedstrijden won de gepromoveerde club er twee en speelde Atalanta vijf keer gelijk. Met de huidige positie in de middenmoot is Atalanta tevreden, maar zonder de zes strafpunten (die de club kreeg voor het aandeel in een manipulatieschandaal) had Atalanta zelfs gedeeld vijfde in de Serie A gestaan. In acht thuiswedstrijden leed de ploeg dit seizoen nog geen thuisnederlaag. Alleen Udinese, Juventus en AC Milan hebben ook een ongeslagen thuisbalans. Opvallend De ontmoeting tussen Atalanta en AC Milan is ook een treffen tussen de twee meest scorende spelers in de Serie A van dit moment: Germán Denis en Zlatan Ibrahimovic. De Argentijn Denis is de verrassende topschutter met twaalf treffers, de Zweedse Milan-spits was één keer minder trefzeker. Opvallend: Denis maakte vorig seizoen in de 89ste minuut tijdens Milan-Udinese 3-4, waarna Ibrahinomic in de allerlaatste minuut voor 4-4 zorgde.

Afwezigen Capelli, Brighi.

AC MILAN
Klassering Eerste plaats (34 punten uit 16 duels)

Vorm Het is voor AC Milan te hopen dat de korte winterstop de vorm van de ploeg niet heeft aangetast. Met een reeks van negen winstpartijen en twee remises is Milan bezig aan een ongeslagen serie van elf Serie A-duels. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri achterhaalde aan kop van de ranglijst inmiddels Juventus en is vastbesloten de jacht op de titelprolongatie voort te zetten.

Opvallend Ter voorbereiding op de competitiehervatting vertoefde Milan afgelopen week even in Dubai. In een lucratieve vriendschappelijke wedstrijd werd Paris Saint-Germain (waar voormalig Milan-coach Carlo Ancelotti onlangs aan de slag ging) met 1-0 geklopt door een doelpunt van Alexandre Pato. Middenvelder Gennaro Gattuso maakte zijn rentree bij Milan.

Afwezigen Abate, Ambrosini, Cassano, Yepes, Flamini.

De uitwedstrijd bij Atalanta Bergamo is voor AC Milan zeker geen eenvoudig tussendoortje. In de laatste zeven seizoenen stond de ontmoeting het Stadio Atleti D'Azzurri vijf keer op het programma in de Serie A. De Milanezen verloren in de seizoenen 06/07 en 07/08, boekten twee minimale zeges en speelden twee keer gelijk dankzij een late gelijkmaker van Ronaldinho.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Atalanta Bergamo-AC Milan 1-2
2006/07 Atalanta Bergamo-AC Milan 2-0
2007/08 Atalanta Bergamo-AC Milan 2-1
2008/09 Atalanta Bergamo-AC Milan 0-1
2009/10 Atalanta Bergamo-AC Milan 1-1


Bekijk hier al onze video's