Strijd om FIFA-troon verplaatst zich naar Azië

Reacties

De strijd om het FIFA-voorzitterschap verlegt zich komende week voor even naar Azië. In Manama, de hoofdstad van Bahrein, heeft vanaf donderdag het congres van de Aziatische bonden plaats. Hoewel die zich al achter zittend preses Sepp Blatter hebben geschaard, ziet de Portugees Luis Figo nog kansen.

Strijd om FIFA-troon verplaatst zich naar Azië

Figo is net als Michael van Praag en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein een van de tegenstrevers van Blatter. Op 29 mei zal blijken wie van de vier het pluche van de FIFA mag gaan, of blijven, bekleden.

Bij vertrek richting Manama probeerde Figo alvast nog wat stemmen te winnen, door te herhalen wat hij medio februari al zei. Toen pleitte de Portugees al voor 48 WK-deelnemers, waarbij de extra tickets naar niet-Europese landen zouden moeten gaan. 'Gezien de vlucht die het voetbal in Azië heeft genomen, komen die landen daar zeker voor in aanmerking', aldus Figo.

Blatter speelde onlangs nog eenzelfde troefkaart uit. Hij beloofde de voetbalfederatie voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied (CONCACAF) een extra WK-ticket. Van Praag pleitte eerder ook al voor veertig WK-deelnemers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.