Streppel: 'Winnen van de buurman is extra lekker'

Jurgen Streppel spreekt van een terechte winnaar na de 2-1 zege van Willem II in de derby tegen NAC Breda. De coach van de Tilburgers kon zijn geluk niet op na de winnende treffer van Robert Braber.

'Wat een feest. Dan besef je wat het voor de supporters betekent om deze wedstrijd te winnen', aldus Streppel in gesprek met FOX Sports. 'In De Kuip gaat het hele stadion tekeer als er gescoord wordt. Daar leek het vandaag bij ons ook een beetje op.'

Over het resultaat is de trainer van de Tilburgers duidelijk. 'Ik vind deze zege verdiend. Ik heb altijd gezegd dat het 'echte' voetbal uiteindelijk wint. En dan is het extra lekker als dat tegen de buurman gebeurt', aldus Streppel. 'In de eerste helft hadden we na ons eerste doelpunt uit moeten lopen naar 2-0 of 3-0. Maar op een gegeven moment lieten we NAC in het spel komen en viel de 1-1. Na rust was het een slijtageslag en waren wij de enige ploeg die probeerde te voetballen.'

Pijnlijk
Nebojsa Gudelj, de trainer van NAC Breda, hield een naar gevoel over aan de confrontatie in Tilburg. Met name omdat de nederlaag onnodig was. 'Wij hebben strijd en passie geleverd, maar krijgen in de laatste minuut een goal tegen. Dat is gewoon pijnlijk en zeer teleurstellend. Gezien de hele wedstrijd waren wij niet mindere, maar we hebben wel verloren', aldus Gudelj.