Streppel: 'We hadden tien punten meer moeten hebben'

Reacties

Willem II-trainer Jurgen Streppel constateerde na het onnodige 1-1 gelijkspel bij SC Heerenveen dat zijn ploeg dit seizoen niet voor de eerste keer naliet de drie punten over de streep te trekken. In de ogen van Streppel had Willem II allang zeker moeten zijn van deelname aan de play-offs.

Streppel: 'We hadden tien punten meer moeten hebben'

Willem II speelde zaterdagavond veel beter dan Heerenveen, maar verzuimde dat uit te drukken in de score. En toen Bruno Andrade dat ruim tien minuten voor tijd wel deed, sloeg Heerenveen via Mark Uth meteen weer terug. 'Misschien is doelpunten maken wel het moeilijkste van het voetbalspel. Dan is het frustrerend, als je ziet wat voor kansen en hoeveel mogelijkheden we krijgen door verzorgd voetbal', reageerde Streppel bij FOX Sports.

Zijn conclusie was helder: 'Van het resultaat sta ik te balen, maar ik ben wel ontzettend trots op mijn ploeg.' Want opnieuw speelde Willem II uitstekend. 'De complimenten krijgen we het hele jaar al. We kunnen een bloemenstal beginnen, heb ik een paar weken geleden al gezegd. En die wordt alleen maar groter en groter. Maar het gaat niet gepaard met het aantal punten dat we hebben. Waar we nu staan doet geen recht aan ons spel. We hadden tien punten meer moeten hebben.'

Play-offs
In dat geval was Willem II met vijftig punten al vrijwel zeker geweest van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Dat moet het nu nog maar afwachten. FC Groningen is met twee punten meer achtste. Die plek geeft alleen toegang tot de play-offs als PEC Zwolle de beker wint. Streppel blijft optimistisch. 'Laten we hopen dat Feyenoord morgen wint van FC Groningen. Volgens mij kan het nog steeds. We gaan er nog voor.'

Mark Uth zag dat Heerenveen goed wegkwam met een punt. 'Het was heel moeilijk om kansen te creëren, de spelers van Willem II hebben het echt goed gedaan. Ze stonden goed achterin en ze hebben op de counter gespeeld. Normaal gesproken is dat ons spel. Ze hadden de drie punten verdiend', aldus de Duitse spits die zelf eindelijk weer eens scoorde, nadat hij de laatste weken vooral aangever was. 'Assists zijn mooi, maar scoren is mooier', besloot hij lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.