Streppel verlengt en wil succes Willem II uitbouwen

Reacties

Jurgen Streppel is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van Willem II. Maandagavond kwam de oefenmeester (45) formeel tot overeenstemming met de leiding van de Tilburgse club en dinsdag volgde de bevestiging van de club. Zijn aanblijven was officieus al een tijdje bekend.

Streppel verlengt en wil succes Willem II uitbouwen

Streppel trad in 2011 aan bij het toen net gedegradeerde Willem II. Op dat moment was de Brabantse club zojuist gered van een faillissement. Met de Tilburgse club promoveerde hij dat jaar direct via de play-offs naar de Eredivisie. Na de degradatie in het daaropvolgende seizoen, promoveerde hij vervolgens opnieuw. Nu als kampioen van de Jupiler League.

In de Eredivisie doen de Tricolores het dit seizoen prima met een tiende plaats op de ranglijst. Streppel is vastberaden om dat succes uit te bouwen. 'Aan mijn drive zal het in elk geval niet liggen', laat hij weten tegenover Voetbal International. 'Ik heb zoveel gevoel gekregen bij deze mooie traditieclub, zoveel prachtigs beleefd, dat ik dit avontuur ook goed af wil sluiten. Of het nu over een jaar is, over twee jaar of misschien pas in 2025; ik wil via de voordeur weg bij Willem II.'

In tegenstelling tot in de twee afgelopen seizoenen, zal Streppel in de nieuwe constructie de taak van technisch manager afstoten. Wie hem in die rol gaat vervangen, is vooralsnog onbekend. De coach zou graag een jonge kandidaat opleiden.

In de papieren Voetbal International van komende woensdag komt Streppel uitgebreid aan het woord over de toekomstplannen die hij heeft met Willem II. Dat verhaal is ook te lezen via VI Premium, het digitale kanaal van VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.