Streppel rekent voor primeur op 'interceptiekoning' Schaars

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Zaterdagavond staan FC Groningen en SC Heerenveen tegenover elkaar in de Derby van het Noorden.

Streppel rekent voor primeur op 'interceptiekoning' Schaars
Speelronde: 9
Aftrap: zaterdag 15 oktober, 20.45 uur
Scheidsrechter: Richard Liesveld

• SC Heerenveen kent een formidabele seizoenstart. De Friezen veroverden liefst vijftien punten uit de eerste acht wedstrijden en nemen daarmee de vierde plaats in. FC Groningen is met zes punten en een voorlopige vijftiende positie aanzienlijk minder goed begonnen.

• De noordelijke derby is in Groningen toe aan de 23ste uitgave in het kader van de Eredivisie. Beide teams kwamen zeven keer tot winst en acht keer leverde het treffen geen winnaar op.

• Afgelopen seizoen won FC Groningen beide ontmoetingen met SC Heerenveen. In De Euroborg (zoals het stadion toen nog heette) werd het 3-1 door doelpunten van Danny Hoesen, Bryan Linssen en Mimoun Mahi. In het Abe Lenstra Stadion triomfeerde FC Groningen met 1-2.

• Het gaat er doorgaans verhit aan toe tijdens de derby. Tijdens de laatste zes onderlinge duels vielen in totaal liefst zes rode kaarten: drie voor FC Groningen en SC Heerenveen.

• SC Heerenveen maakte tijdens de vorige elf Eredivisie-wedstrijden tegen FC Groningen telkens minimaal één doelpunt. De laatste keer dat de Friezen droog stonden was op 17 oktober 2010 (1-0 winst FC Groningen).

• Met vijftien punten en een doelsaldo van plus acht is SC Heerenveen bezig aan de beste seizoenstart sinds de eeuwwisseling. De Friezen verloren tot nu toe alleen van NEC.

Met vijftien punten en een doelsaldo van plus acht is SC Heerenveen bezig aan de beste seizoenstart sinds de eeuwwisseling.
Met vijftien punten en een doelsaldo van plus acht is SC Heerenveen bezig aan de beste seizoenstart sinds de eeuwwisseling.

• SC Heerenveen-middenvelder Stijn Schaars zorgde dit seizoen al voor 28 onderscheppingen, meer dan welke speler ook. De routinier staat voorlopig op de gedeelde vijfde plaats in het VI Speler van het Jaar Klassement.

• Als trainer boekte Jurgen Streppel nog nooit een Eredivisie-zege op FC Groningen. Zijn zes duels mondden uit in twee remises en vier nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.