Streppel: 'Op tachtig procent win je geen wedstrijden'

Jurgen Streppel hekelt het spel, maar vooral de instelling van zijn ploeg tegen Vitesse (2-0 nederlaag). 'De eerste helft vond ik helemaal niets', aldus de coach van Willem II.

'Op tachtig procent win je geen wedstrijden', zegt een zichtbaar teleurgestelde Streppel verder in gesprek met FOX Sports. 'En dat terwijl de tegenstander normaal gesproken al een maatje te groot is. Het was heel matig in balbezit, we konden geen druk zetten en Vitesse speelde in een hoog tempo. Dan krijg je zo'n wedstrijd.'

'We hadden na de rust wel het vuur dat nodig is, maar we waren niet dreigend genoeg om de aansluitingstreffer te maken', vervolgde Streppel. Overigens was de coach niet te spreken over het voorval tussen Willem II-aanvaller Terell Ondaan en Vitesse-verdediger Rochdi Achenteh. 'Dat soort momenten blijven bepalend, al is dat niet de reden waarom wij verloren hebben. Maar ik vind wel dat Vitesse een rode kaart had moeten krijgen. Je ziet dat Achenteh die beweging maakt', verwijst hij naar de vermeende kopstoot.

In navolging van Streppel was ook aanvaller Samuel Armenteros allesbehalve gelukkig met het spel van de Tilburgers. 'Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor', aldus Armenteros. 'Dit was een mindere wedstrijd van onze kant en de tegenstander bleek op alle fronten beter. We wonnen geen tweede ballen, geen duels en lieten niets zien in balbezit.'