Streppel na zeperd Heerenveen: 'Onnodig, wel verdiend'

Reacties

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel baalt van de persoonlijke fouten die zijn ploeg opbraken in het duel met Sparta Rotterdam (3-1). 'Maar het was een verdiende nederlaag, eerlijk is eerlijk', aldus de coach van de Friezen.

Streppel na zeperd Heerenveen: 'Onnodig, wel verdiend'

Heerenveen begon het seizoen uitstekend en hoefde in zijn laatste acht competitieduels zelfs geen enkele nederlaag te slikken. Op Het Kasteel kwam er een einde aan die indrukwekkende reeks, al zag dat er in de openingsfase niet naar uit. 'We begonnen goed, dicteerden het spel en maakten de 0-1', blikt Streppel terug bij FOX Sports. 'Maar daarna lopen we in de omschakeling een keer niet met onze man mee en is het 1-1 en komt er een afgeslagen corner en is het 2-1', haalt hij de treffers van Spartanen Stijn Spierings en Zakaria El Azzouzi zich voor de geest.

Met het inbrengen van spits Henk Veerman voor middenvelder Morten Thorsby ging Heerenveen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. 'We komen goed uit de startblokken en dan moet je gewoon de 2-2 maken. Daar hebben we genoeg mogelijkheden voor gehad, maar die maak je niet. En dan wordt het door een persoonlijke fout 3-1', doelt Streppel op de flater van doelman Erwin Mulder bij de treffer van Craig Goodwin. 'Daarna had het gat ook nog groter kunnen worden', geeft de Heerenveen-trainer toe.

Schaars
'Teleurstellend', noemde aanvoerder Stijn Schaars het optreden van zijn ploeg in Rotterdam. 'We moeten niet doen alsof het dramatisch is, maar het is wel erg zonde', was de conclusie van de 32-jarige middenvelder, die eerder op de dag vernam dat hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal hoorde. 'Dat is mooi, maar ik baal er nu van dat we verloren hebben, dat telt. Dat genieten komt misschien morgen of overmorgen, nu overheerst de teleurstelling.'

De routinier weet de nederlaag van de Friezen aan een gebrek aan karakter. 'Sparta heeft daarin duidelijk meer gegeven dan wij. We hebben niet slecht gevoetbald, maar zij waren overtuigender.' Dat was ook de conclusie van zijn trainer: 'Het was een verdiende nederlaag, eerlijk is eerlijk, maar wel onnodig, want als we gewoon ons eigen spel spelen hoeven we niet te verliezen. Maar complimenten aan Sparta.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.