Streppel: 'Na de 4-1 over en uit en schade beperken'

Jurgen Streppel gaf het toe: zijn Willem II had geen schijn van kans op bezoek bij Heracles Almelo (4-1). De Tilburgers blijven daarmee laatste in de Eredivisie.

Na de vroege 0-1 voorsprong van Willem II raakte de ploeg van Streppel de grip op de wedstrijd kwijt. 'Na de 1-0 neemt Heracles het heft in handen, daarop zijn we één-tegen-één gaan spelen', aldus de trainer na afloop. 'Als je dan niet bij de les bent, je duels niet wint en niet durft, dan kom je veel tekort tegen een ploeg die een klasse beter is.'

'Ik vond dat we in de tweede helft wel weer aardig begonnen, maar dat duurde maar tien minuten', treurde Streppel. 'Na de 4-1 was het over en uit en bleef het bij de schade beperkt houden.'

Naast de 4-1 nederlaag verloor Willem II ook nog eens aanvoerder Hans Mulder met een knieblessure. 'Het ziet er niet goed uit, laten we hopen dat het meevalt. Ik hoop dat er slechts een zenuw bekneld is. Of het de kruisbanden zijn? Ik ga de goden niet verzoeken.'

HeraclesPeter Bosz kon op de beginfase na comfortabel op de bank blijven zitten. 'Achteraf gezien was het gemakkelijk, maar dat kwam vooral omdat wij heel snel terugkwamen. We begonnen natuurlijk weer niet goed en kwamen met 1-0 achter. Maar ik moet zeggen dat de jongens het erg goed oppakten', aldus de trainer van Heracles.

Bosz was ondanks de simpele overwinning kritisch. 'We krijgen teveel doelpunten tegen. En als je vandaag naar de tweede helft kijkt en de tegenstander ligt er zo bij, dan moeten er nog een aantal doelpunten bij. Maar hoe dan ook, ik geniet van deze gasten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.