Streppel: 'KNVB niet erg creatief met maken van het rooster'

Reacties

Liefst vijf Eredivisie-duels werden door de politiestaking verplaatst naar dinsdag of woensdag, maar Willem II komt zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse al in actie. Het is de eerste van een reeks zware duels waarin de Tilburgers ook Ajax, AZ en Feyenoord treffen.

Streppel: 'KNVB niet erg creatief met maken van het rooster'

Trainer Jurgen Streppel is niet te spreken over het speelschema voor zijn elftal in de Eredivisie. 'Het lijkt er erg op dat de KNVB niet erg creatief is in het in elkaar zetten van het rooster', moppert Streppel in gesprek met Voetbal International. 'Want vorig jaar hadden we min of meer net zo'n lastige start. Ik wil er niet over zeuren, maar vind het wel jammer.'

Vorig seizoen kreeg Willem II op weg naar de negende plaats in de eindrangschikking in de eerste vijf wedstrijden al meteen te maken met PSV, AZ en Feyenoord. De Eindhovenaren waren tijdens de competitiestart net als FC Utrecht en Go Ahead Eagles te sterk, maar van AZ en Feyenoord wonnen de Tricolores opvallend genoeg.

Toch is Streppel niet blij met de op papier zware tegenstand. 'Vitesse, Ajax en AZ hebben Europees voetbal gespeeld. Dat soort ploegen zijn normaal gesproken dus al verder dan dat wij dat zijn. Dat kan een nadeel zijn voor Willem II', aldus Streppel, die ook al zijn zorgen uitsprak over de samenstelling van zijn selectie zo vlak voor de start van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.