Streppel: 'Keuzes kunnen maken geeft kracht Willem II aan'

Reacties

Met Willem II en Excelsior staan zaterdagavond wellicht de twee grootste verrassingen van dit Eredivisieseizoen tegenover elkaar. Waar het eveneens gepromoveerde FC Dordrecht troosteloos onderaan staat met vijf punten, doen de Tilburgers en de Kralingers het met respectievelijk zestien en vijftien punten een stuk beter.

Streppel: 'Keuzes kunnen maken geeft kracht Willem II aan'

Zo boekte Willem II dit seizoen al vijf zeges in de eerste twaalf wedstrijden, waardoor de kampioen van de Jupiler League voorlopig op een veilige twaalfde plaats staat. 'De verschillen zijn zo ontzettend klein, het lijkt de Jupiler League wel', zegt trainer Jurgen Streppel daarover op de clubwebsite. 'Twee weken terug speelden we ADO na rust helemaal van de mat, maar we verloren wel met 3-2', aldus Streppel, die voorafgaand aan het duel met Excelsior stelt dat hij een luxeprobleem heeft.

Zo moet Streppel op de rechtsbackpositie kiezen tussen Frank van der Struijk, Freek Heerkens én Tim Cornelisse en heeft hij voorin ook keuze te over. Zo begon de nog zo uitstekend aan het seizoen gestarte Terell Ondaan twee weken terug tegen ADO Den Haag op de bank. 'Terell zit in een mindere fase, dat zie je vaker bij jonge, talentvolle spelers. Ik heb Bruno Andrade op zijn plek gezet, omdat die het geweldig doet', legt Streppel die keuze uit op de clubwebsite.

'Maar zo zitten er meer spelers op het vinkentouw. Jerson Cabral verdient het eigenlijk ook om te spelen, net als Charlton Vicento', vertelt Streppel, die met Ben Sahar en Samuel Armenteros twee spitsen heeft die niet weg te denken zijn uit het basiselftal van Willem II. 'Helaas kunnen we er maar elf opstellen, dus we moeten keuzes maken. Tegelijkertijd is het goed dat we die keuzes kúnnen maken, het geeft aan dat we een sterke groep hebben.'

Met Excelsior treft Willem II een club met veel overeenkomsten. 'Er wordt niet veel van Excelsior verwacht, maar dat is onterecht. Dit elftal speelt verzorgd voetbal en heeft een paar aardige spelers rondlopen. Jordan Botaka is een goede spits. Hij is jong en heeft zich de afgelopen twee, drie jaar goed ontwikkeld. Ook Sander Fischer ontwikkelt zich goed en houdt zich prima staande in de Eredivisie. Dat soort spelers moet de kans krijgen om zich te bewijzen, bij clubs als Excelsior en Willem II kan dat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.