Streppel: 'Het lag niet alleen aan Faes'

Reacties

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel sprak na de 5-1 nederlaag tegen Ajax zijn onvrede uit over de verdediging van zijn ploeg, maar wilde geen individuen uitlichten.

Streppel: 'Het lag niet alleen aan Faes'

Anderlecht-huurling Wout Faes ging bij drie doelpunten in de mist, maar Streppel nam het na afloop voor de jonge Belg op. 'We moeten ons niet alleen op Wout richten. Verdedigen doe je met zijn allen', zei Streppel tegen de NOS.

'Wout is heel jong, het is logisch dat hij fouten maakt. Maar dat moet er wel snel uit', ging hij verder. Streppel beaamde dat hij soms knettergek wordt van de manier waarop zijn ploeg doelpunten tegenkrijgt. Heerenveen heeft nu al acht uitduels op rij verloren. In de laatste vier daarvan incasseerde het liefst zeventien doelpunten. 'We moeten veel beter verdedigen, meedogenloos zijn. Wat het precies is weet ik niet, maar het baart me wel zorgen', legde de trainer uit.

Verdediger Jerry St. Juste erkende tegenover FOX Sports dat het achterin niet best stond. 'Zij komen op 1-1 doordat wij niet met onze man meelopen, bij de tweede goal was het hetzelfde. Dan maak je het jezelf heel erg moeilijk. Ik kijk ook naar wat ik zelf beter kan doen', zei hij. 'Voetballen moet gepaard gaan met punten en passie, anders is er geen reet aan. Strijd en passie moeten er bij ons veel meer zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.