Streppel: 'Dit is heel oneerlijk, bizar en zuur'

Jurgen Streppel kon na afloop nauwelijks geloven dat Willem II op bezoek bij FC Twente in de extra tijd tegen tien man een 1-2 voorsprong uit handen gaf (3-2): 'Te bizar voor woorden.'

Willem II speelde een sterke tweede helft in De Grolsch Veste en leek af te stevenen op een overwinning. 'In de tweede helft hadden we totale controle', vertelde Streppel tegen FOX Sports. 'Het was wachten op de 1-2 en die kwam gelukkig.'

Toen FC Twente-invaller Renato Tapia negen minuten voor tijd rood kreeg, leek de zege voor Willem II binnen, maar de Tilburgers incasseerden in de extra speeltijd twee doelpunten en gingen alsnog onderuit. 'Dat we dit hebben weggegeven, is te bizar voor woorden', baalde Streppel.

'Voetbal kan soms heel oneerlijk, bizar en vreemd zijn', voegde hij daar nog aan toe. 'Dit is heel erg zuur, want we hadden het verdiend te winnen. We hebben verzuimd druk te zetten tegen tien man en daardoor werden we in de laatste minuten teruggedrongen. Dan kan-ie een keer vallen...'

Willem II maakte in de eerste helft van het seizoen indruk met verzorgd voetbal en de promovendus staat halverwege op de verdienstelijke twaalfe positie. Streppel wilde echter niets van de lof weten. 'Als we zo naïef blijven spelen, dan gaan we onderaan eindigen', waarschuwde hij. 'Je moet meedogenloos zijn op het moment dat het móét. Het hoeft niet altijd mooi opgelost te worden. Als we dat leren, dan hoeven we ons niet zo veel zorgen te maken over degradatie.'