Streppel: 'Ben niet met mijn eigen positie bezig'

Reacties

Willem II wacht donderdagavond in Leeuwarden de belangrijke wedstrijd tegen SC Cambuur. Winst is noodzakelijk voor de Tilburgers om uit de gevarenzone te komen.

Streppel: 'Ben niet met mijn eigen positie bezig'

De ploeg van Jurgen Streppel bezet op dit moment de zestiende plek op de ranglijst, die na 34 wedstrijden nacompetitievoetbal om handhaving tot gevolg heeft. 'We hebben nog steeds de overtuiging en het geloof dat we rechtstreeks in de Eredivisie blijven', zegt Streppel tegen Voetbal International.

Willem II behaalde in het kalenderjaar 2016 slechts één overwinning. Daardoor zijn de zorgen in het Koning Willem II Stadion inmiddels groot. Hoewel algemeen directeur Berry van Gool naar buiten toe zegt dat de positie van Streppel niet in het geding is, neemt de druk op de na dit seizoen naar SC Heerenveen vertrekkende oefenmeester toe. 'Ik ben totaal niet met mijn eigen positie bezig', laat Streppel evenwel weten.

'Ik ben alleen bezig met hetgeen waarop ik invloed heb. En dat is proberen zo goed mogelijk te presteren met Willem II. Dat doen we met z'n allen. Ik heb ook het gevoel dat de clubleiding er net zo in staat. Al weet je het in de voetballerij natuurlijk nooit. Zo realistisch ben ik zelf ook wel.'

Streppel verwacht morgen een Cambuur dat 'volle bak' zal gaan. 'Maar eerlijk gezegd kijk ik vooral naar mijn eigen ploeg. En in dat opzicht ben ik er van overtuigd dat we in Leeuwarden voor de drie punten kunnen gaan. Waarop ik dat baseer? Bijvoorbeeld op het feit dat we afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (0-2 verlies, red.) genoeg mogelijkheden hebben gehad om te winnen. De belangrijkste statistiek - de wedstrijd - hebben we verloren. Maar als je kijkt naar de kansenverhouding van 18-3 is het eigenlijk een wonder dat ADO met 0-2 won bij ons. Laten we ons vasthouden aan het feit dat we genoeg mogelijkheden hebben gehad.'

Streppel kan in het Cambuur Stadion beschikken over een zo goed als complete selectie. Alleen spits Bartholomew Ogbeche ontbreekt vanwege een blessure. Anouar Kali maakt wel deel van het twintigkoppige gezelschap dat vandaag al is afgereisd naar Friesland. Mogelijk behoort de middenvelder morgen tot de groep van achttien Willem II-spelers, die bij winst Roda JC Kerkrade weer in het vizier krijgen. Het gat met de Limburgse club wordt dan gereduceerd tot drie punten. Pikant detail: Willem II moet, na het thuisduel met Feyenoord, op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion voor de seizoensafsluiter.

Op steun van de eigen achterban hoeft Willem II overigens niet te rekenen in Leeuwarden. Tilburgse fans boycotten de wedstrijd vanwege het volgens hen onaanvaardbare aanvangstijdstip van 18.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.