Streppel: 'Ajax bleef rustig en speelde het professioneel uit'

Reacties

Jurgen Streppel hoopte na een goede start in het thuisduel met Ajax even op een stunt, maar kon na afloop leven met de nederlaag (0-4). Volgens de coach van Willem II hadden de Tilburgers de Amsterdammers in het zadel geholpen door de doelpunten wel heel gemakkelijk weg te geven.

Streppel: 'Ajax bleef rustig en speelde het professioneel uit'

In de beginfase van het duel in Tilburg tekende zich voor Ajax een moeilijke middag af met de nodige mogelijkheden voor de thuisploeg. 'Maar we scoorden niet…', concludeerde Streppel bij zijn analyse in gesprek met FOX Sports. 'We speelden prima in de eerste helft, maar als je 'm niet maakt… Dan weet je dat Ajax er onderuit kan voetballen', herhaalde hij nog maar eens het grote probleem van de Tilburgers dit seizoen.

'Bovendien krijgen we op een heel cruciaal moment de 0-1 tegen, zo vlak voor rust', vervolgde Streppel over het openingsdoelpunt van Arek Milik in de 43ste minuut. 'Na die snelle 0-2 na rust was het geen wedstrijd meer en speelde Ajax het heel professioneel uit. Ze bleven ook in de eerste helft al heel rustig. Wij geven de goals ook wel heel gemakkelijk weg hoor. Dan verdien je het ook om te verliezen', aldus Streppel, die onder anderen Rochdi Achenteh met een blunder de 0-3 zag inleiden.  'Ik had het liever niet zo gezien, het was een verkeerde inschatting en keuze. Maar het is niet anders.'

Omdat Excelsior en Roda JC Kerkrade ook verloren bleef de Tilburgers meer leed bespaard. Willem II is daardoor nog vijftiende. 'We hadden vandaag gehoopt op een stuntje. Dat zat er helaas niet in', stelde Streppel, die handhaving als enige doel van de Tricolores  ziet. 'We staan waar we staan. Daar moeten we niet voor weglopen. Maar ik roep al vanaf dag één: erin blijven is ons motto. Ik denk ook dat wij erin blijven.'

Bij Willem II trof Lucas Andersen zijn eigenlijke broodheer. De Deen kon geen potten breken. 'Het is leuk om tegen oude ploeggenoten te spelen en moeilijk om na zo’n nederlaag te zeggen dat ik het goed heb gedaan. Het was mooi geweest om mezelf te bewijzen met het oog op het volgende seizoen, maar Ajax was gewoon veel sterker', besloot Andersen, voordat hij stelde in de aanloop de nodige grapjes met Ajacied Joël Veltman over en weer gemaakt te hebben. De Ajax-verdediger lachte evenwel als laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.