Streep door mogelijke uitvalsbasis nationale ploeg Palestina

De nationale ploeg van Palestina moet verder zoeken naar een plek om te kunnen voetballen. Het idee was om de thuiswedstrijden voorlopig in Algerije af te werken, maar dat gaat niet door.

Streep door mogelijke uitvalsbasis nationale ploeg Palestina
© Pro Shots

Door de oorlog die recent is uitgebroken tussen Israël en Hamas, is het nu niet veilig om in Palestina zelf te spelen. Algerije had aangeboden om de Palestijnse ploeg te ontvangen voor de thuiswedstrijden in het kader van de kwalificatiereeksen voor het WK van 2026 en de Asia Cup een jaar later. De kosten zouden ook voor Algerijnse rekening komen.

Het aanbod stuitte echter op veto's van de Aziatische voetbalbond en de FIFA, zo meldt de Algerijnsvoetbalbond in een verklaring. Het probleem is dat Palestina zijn wedstrijden moet afwerken op Aziatisch grondgebied. Algerije toont zijn solidariteit met Palestina op een andere manier: om solidariteit te tonen met Gaza is al het voetbal in het land tot nader order opgeschort.

De volgende thuiswedstrijd van Palestina is op 21 november tegen Australië en zal gespeeld worden in het kader van de WK-kwalificatie. De vraag is alleen nog waar ze gaan voetballen, nu uitwijken naar Algerije geen optie bleek.

Bekijk hier al onze video's