Streekrivaal Heracles Almelo favoriete opponent FC Twente

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De negentiende speelronde begint met de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo.

Streekrivaal Heracles Almelo favoriete opponent FC Twente
Speelronde: 19
Aftrap: vrijdag 20 januari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• FC Twente verloor afgelopen week bij de hervatting van de competitie met 3-1 van Vitesse en zakte daardoor naar de achtste plaats. Ook Heracles Almelo kwam moeizaam uit de 'herstartblokken'. De huidige nummer elf van de competitie ging met 1-4 onderuit tegen FC Groningen.

• FC Twente en Heracles Almelo stonden in het verleden dertien keer tegenover elkaar in Enschede in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg trok tien keer aan het langste eind, Heracles triomfeerde tweemaal en één keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Tot nu toe zette FC Twente liefst 59 procent van de Eredivisie-duels met Heracles Almelo (inclusief wedstrijden in Almelo) in winst om. Daarmee is Heracles de favoriete opponent van de club uit Enschede.

• Sinds de promotie van Heracles Almelo naar de Eredivisie in 2005 kwam FC Twente in eigen huis altijd tot scoren tegen de provinciegenoot. De laatste keer dat de Enschedeërs dit niet voor elkaar kregen tegen Heracles was in het seizoen 1985/86.

Op 2 oktober stonden Heracles en FC Twente in Almelo tegenover elkaar. Het werd 1-1 door goals van Mateusz Klich en Samuel Armenteros.
Op 2 oktober stonden Heracles en FC Twente in Almelo tegenover elkaar. Het werd 1-1 door goals van Mateusz Klich en Samuel Armenteros.

• FC Twente kan voor het eerst sinds 1996 de eerste twee Eredivisie-wedstrijden in een kalenderjaar verliezen. Destijds ging het voor de Tukkers mis tegen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk.

 Mateusz Klich nam én verzilverde dit seizoen al vier strafschoppen, meer dan welke speler ook in de Eredivisie. De middenvelder bezet achter Enes Ünal zelfs de (gedeelde) tweede plaats op de topscorerslijst van FC Twente.

• Sinds zijn comeback bij Heracles op 18 september noteerde Lerin Duarte meer succesvolle dribbels (37) en meer gewonnen duels (106) dan elke andere middenvelder in de Eredivisie.

• Heracles kwam in slechts één van zijn laatste elf uitduels in de Eredivisie tot winst. Vitesse verloor op 6 november met 1-2 van de club uit Almelo. Heracles kan voor het eerst sinds de periode november 2015-januari 2016 in drie achtereenvolgende uitwedstrijden onderuit gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.