Strafschoppen doen Leverkusen das om bij Hannover

Als Bayer Leverkusen al aansluiting met koploper Bayern München had, dan is de club deze strohalm nu definitief kwijt. De ploeg van trainer Sami Hyypiä verloor op bezoek bij Hannover 96 (3-2).

Het leek een gemakkelijke wedstrijd voor de bezoekers te gaan worden in de AWD-Arena. Al na twee minuten was het raak nadat Lars Bender met zijn voorzet Gonzalo Castro vond. Heel erg lang kon Leverkusen echter niet genieten van de voorsprong, aangezien Manuel Friedrich zich in het strafschopgebied onreglementair vergreep aan Szabolcs Huszti. De middenvelder zorgde zelf vanaf elf meter voor 1-1.

Leverkusen was weliswaar de betere ploeg, maar verzuimde om de gecreëerde kansen af te maken. Hannover 96 liet blijken scherper te zijn voor het doel. Na een klein uur counterde de thuisploeg zich een weg door de vijandelijke defensie heen en maakte Mame Biram Diouf de 2-1. Nog geen minuut later zorgde Stefan Kiessling echter alweer voor 2-2.

Uiteindelijk was het Hannover dat aan het langste eind trok. Opnieuw was het Huszti die het zestienmetergebied van Leverkusen in dook; nu werd hij neergehaald door Stefan Reinartz. Huszti eiste de bal opnieuw op en bezorgde Hannover de zege.

Bayer Leverkusen staat nog altijd tweede met dertig punten uit zestien duels, maar ziet de achterstand op koploper Bayern München alleen maar groter worden. De Beierse formatie heeft nu 41 punten. Hannover is terug te vinden in de middenmoot met 23 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.