Strafschoppen benutten niet de specialiteit van Messi

Door de gemiste strafschop van Lionel Messi bleef Barcelona woensdag tijdens het eerste halve finale-duel bij Valencia steken op een gelijkspel. Op bijna tweederde van de wedstrijd faalde de Argentijnse vedette bij de latere eindstand (1-1) oog-in-oog met doelman Diego Alves. Eerder dit seizoen zag Messi een strafschop in de slotminuut van het competitieduel met Sevilla (0-0) gekeerd.

Strafschoppen benutten niet de specialiteit van Messi

Dit seizoen nam de aanvaller in totaal zes strafschoppen. In de wedstrijd tegen Valencia legde hij voor de 27ste keer in het Barcelona-tricot aan vanaf elf meter. Liefst zeven pogingen, ruim een kwart, wist Messi níét te verzilveren. Zes van die zeven werden door de doelman gekeerd.

Schrale troost voor Messi is dat Diego Alves een reputatie heeft als strafschoppenspecialist. De Braziliaanse sluitpost keerde sinds zijn komst naar Spanje – hij was in 2007 bij UD Almería de opvolger van Sander Westerveld – elf van de negentien penalty's, ofwel bijna zestig procent.

Saillant: Alves is eveneens de laatste doelman die een inzet van Cristiano Ronaldo stopte. Dat was op 5 december 2009 tijdens de competitiewedstrijd Real Madrid-UD Almería (4-2). Sindsdien heeft de Portugees iedere strafschop weten te benutten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's