Strafschop De Leeuw helpt Groningen langs Willem II

Reacties

FC Groningen heeft thuis ternauwernood gewonnen van Willem II. Een benutte strafschop van Michael de Leeuw maakte het verschil in de Euroborg: 1-0.

Strafschop De Leeuw helpt Groningen langs Willem II

Groningen en Willem II gaven elkaar weinig toe, totdat een ongelukkige handsbal van Jerson Cabral de thuisploeg in het zadel hielp. De vleugelspeler tilde bij een vrije trap van Yoell van Nieff zijn arm op en raakte de bal. Scheidsrechter Bas Nijhuis kon niets anders dan de bal op de strafschopstip leggen. Met die buitenkans wist Michael de Leeuw (op foto rechts) wel raad. De aanvaller knalde de bal met overtuiging in de bovenhoek.

Daarmee kwam Willem II plots voor een lastig karwei te staan. De Tilburgers moesten komen om de gelijkmaker te forceren, maar hadden moeite om gaten te vinden in de hechte defensie van Groningen. Dat lukte pas een kwartier voor tijd, toen Stijn Wuytens plots volledig vrij stond in het strafschopgebied. De middenvelder schoot de bal echter naast het doel.

De gemiste kans bood Willem II in de slotfase hoop op meer, maar de bezoekers slaagden er niet in een goed vervolg te geven aan de laatste twee Eredivisiewedstrijden die eindigden in 2-1 zeges op Feyenoord en NAC Breda. De goede sfeer bij de promovendus was woensdag al verpest, doordat Willem II in de strijd om de KNVB-beker werd uitgeschakeld door amateurclub Deltasport (2-1 verlies).

Thuis
Groningen behoudt dankzij de zege de perfecte thuisscore. Eerder werd in eigen huis al gewonnen van Heracles Almelo (3-1) en Ajax (2-0). Met twaalf punten staan de noorderlingen op de zevende plaats. Willem II staat met drie punten minder tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.