Straf dreigt voor EK-finalist Bonucci in omkoopschandaal

In het lopende onderzoek van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) naar omkooppraktijken in het Italiaanse voetbal is Juventus-verdediger Leonardo Bonucci beschuldigd van sportfraude. Bonucci speelde op 1 juli nog mee in de EK-finale tussen Italië en Spanje (0-4).

Straf dreigt voor EK-finalist Bonucci in omkoopschandaal

Als speler van Bari zou Bonucci op 9 mei 2010 in de wedstrijd tegen Udinese (3-3) het resultaat onrechtmatig hebben beïnvloed. Ook zijn toenmalige ploeggenoten Nicola Belmonte, Andrea en Salvatore Masiello, Alessandro Parisi en Daniele Portanova worden daarvan beschuldigd. De spelers riskeren een jarenlange schorsing.

Simone Pepe, nu ploeggenoot van Bonucci bij Juventus, kwam tijdens dat duel als speler van Udinese eveneens in actie en zou destijds op de hoogte zijn geweest van de misstanden. Hem hangt nu een straf – boete en/of schorsing - boven het hoofd wegens het niet melden van pogingen om de wedstrijd te fixen.

Juventus-trainer Antonio Conte wacht mogelijk hetzelfde lot. Conte zou als trainer van Siena op de hoogte zijn geweest van matchfixing in de duels met Novara en Albinoleffe. De onlangs naar Montreal Impact verhuisde Marco Di Vaio behoort eveneens tot de verdachten. Hij zou omkooppraktijken tijdens Bologna – Bari van 22 mei 2010 niet hebben gemeld.

Ook een aantal clubs is verdacht. Lecce, Grosseto en Siena riskeren allen een straf. Voor Serie B-clubs Lecce en Grosseto zou dat tot degradatie kunnen leiden, Serie A-club Siena dreigt een puntenstraf te krijgen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's