Straatarm FC Twente laat zevental spelers gaan

Reacties

FC Twente heeft de contracten van zeven spelers formeel opgezegd. Daarmee krijgen de onvermijdelijke bezuinigingen bij de noodlijdende club verder vorm.

Straatarm FC Twente laat zevental spelers gaan

FC Twente heeft de verbintenissen van Andrej Rendla, Filip Bednarek, Rasmus Bengtsson (foto), Tim Breukers (verhuurd aan Heracles Almelo), Dico Koppers en Orlando Engelaar opgezegd. Hun contracten lopen aan het einde van dit seizoen af. Daarbij heeft de club laten weten dat het niet verder gaat met de van Arsenal gehuurde Ryo Miyaichi.

Daarnaast heeft FC Twente ook aan Derre Kwee, Matheus de Wit, Dario Tanda, Sven Verlaan en Alvin Daniels laten weten dat zij geen nieuw contract krijgen. Het vijftal komt dit seizoen uit in het beloftenelftal van de club, dat na dit seizoen uit de Jupiler League wordt genomen.

Problemen
FC Twente verkeert in ernstige financiële problemen en kreeg daarom eerder deze maand drie punten in mindering. Een nieuwe puntenstraf voor de club is niet uitgesloten, terwijl het volgens directeur Gerald van den Belt een hels karwei wordt een licentie te bemachtigen.

Betaaldvoetbalclubs moeten spelers met aflopende contracten vóór 1 april informeren over hun toekomst. Als clubs de contracten van deze spelers formeel opzeggen, kunnen zij in principe in een later stadium alsnog met hen rond de tafel gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.