'Stoorzender' Allach mag weg

De toekomst van Mohammed Allach ligt niet meer bij FC Groningen. De verdediger en club zijn al op zoek naar een nieuwe club nadat is gebleken dat het conflict voor beide partijen onoplosbaar is.

'Stoorzender' Allach mag weg

Maandag barstte de bom. Allach raakte in conflict met trainer Dwight Lodeweges na een stevig groepsgesprek, waarin de trainer verschillende spelers de waarheid vertelde. 'Ik heb de spelers maandagmorgen klip en klaar verteld wat ik van hen vond als trainer. Daarbij zijn verschillende opmerkingen gemaakt. En bij sommige jongens zijn ook wat hardere woorden gevallen. Ja, bij Mo zijn harde woorden gevallen', aldus Lodeweges in het Dagblad van het Noorden. Volgens de trainer, die in die gedachte wordt gesteund door de clubleiding, is de verdediger een stoorzender in de spelersgroep. 'Onze inschatting is dat de groep ook vindt dat hij niet goed functioneert', zei Henk Veldmate namens de club.

De opmerking dat een belangrijk deel van de spelersgroep ook die mening is toegedaan deed Allach het meeste pijn. In het Dagblad van het Noorden spreekt hij dat ook tegen. 'Er zijn een paar die moeite met mij hebben, maar dat is niet vreemd, in iedere groep zijn spelers die je beter en minder goed liggen. Maar ik ben bijna door iedereen gebeld.'

Het conflict is voor beide partijen onoplosbaar. 'Wij liggen qua gedachten zó ver uit elkaar dat het niet meer goed komt', zei Allach. De speler en de club gaan op zoek naar een oplossing, die buiten Groningen ligt. Er is echter geen sprake van ontslag. FC Groningen zal het doorlopende contract respecteren.

Bekijk hier al onze video's