Stommiteit Lehmann kost VfB Stuttgart de zege

VfB Stuttgart leek de zege in handen te hebben, maar zag in de slotfase FSV Mainz 05 de gelijkmaker maken. Stuttgart-keeper Jens Lehmann bewees zijn ploeg een slechte dienst.

Stommiteit Lehmann kost VfB Stuttgart de zege

Al acht duels wacht VfB Stuttgart al op een zege. De leiding van de club besloot daarom coach Markus Babbel te ontslaan en te vervangen door Christian Gross. Tegen middenmoter Mainz hoopte de nieuwe coach zijn eerste zege te boeken.

Het was Mainz die het initiatief nam en Stuttgart de verdedigende stellingen indrukte. Uit de eerste de beste tegenstoot waren het echter de bezoekers die de leiding namen. Pavel Pogrebnyak was het eerst bij de bal die Arthur Boka hard voor het doel schoot. De Rus werkte binnen met zijn heup.

Ondanks kansen voor Mainz leek Stuttgart stand te houden. Tot in de slotfase Lehmann dom in de fout ging. De ervaren keeper ving een voorzet keurig, maar besloot vervolgens bij Mainz-aanvaller Aristide Bancé op de voet te gaan stampen.

Lehmann kreeg rood en de thuisploeg een strafschop. Eugen Polanski stuurde keurig invaller-doelman Sven Ulreich de verkeerde kant voor de 1-1 uitslag.

Bekijk hier al onze video's