Stoke-vuurdoop Afellay eindigt in nederlaag tegen Köln

Reacties

Ibrahim Afellay heeft zijn debuut voor Stoke City niet kunnen opleuken met een overwinning. De Engelsen gingen onderuit tegen 1. FC Köln: 2-1.

Stoke-vuurdoop Afellay eindigt in nederlaag tegen Köln

Naast Afellay had manager Mark Hughes in zijn basisopstelling ook plekken ingeruimd voor linksback Erik Pieters en middenvelder Marco van Ginkel. Maar het was de transfervrij aangetrokken Afellay die zich het meest liet zien: zijn schot na ruim een half uur werd echter gekeerd door Köln-doelman Tim Horn. Door een goal van Anthony Modeste ging de thuisploeg met een voorsprong rusten: 1-0.

De vuurdoop van Afellay zat er na een uur spelen uiteindelijk op, toen hij werd vervangen door Peter Odemwingie. Tien minuten voor tijd kwam Stoke vervolgens op gelijke hoogte. Uitgerekend de voor Afellay ingevallen Nigeriaan zorgde uit een vrije trap van Van Ginkel met het hoofd voor 1-1. Dat leek de eindstand te worden, totdat Yannick Gerhardt kort voor tijd de 2-1 binnenschoot.

Het duel tussen Köln en Stoke was de openingswedstrijd van de vriendschappelijke Colonia Cup. In het kader daarvan spelen FC Porto en Valencia later vandaag (17.45 uur) ook nog tegen elkaar. De Engelsen nemen het zondag (17.45 uur) vervolgens nog op tegen Porto, de Duitsers spelen om 15.00 uur tegen Valencia. Stoke begint het Premier League-seizoen op zondag 9 augustus thuis tegen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.