Stoke zonder Nederlanders maatje te klein voor FC Porto

Stoke City is als laatste geëindigd in het toernooi om de Colonia Cup. Zonder Nederlandse inbreng verloor de ploeg van manager Mark Hughes het laatste duel met FC Porto ruim: 3-0.

Aan de kant van de Portugezen had Bruno Martins Indi een basisplaats, maar hij kwam op het veld geen landgenoten tegen. Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters kwamen zaterdag nog in actie tegen 1. FC Köln, maar behoorden een dag later niet tot de selectie. Ex-Eredivisionisten Marko Arnautovic en Bojan Krkic kregen wel speeltijd, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Na ruim een half uur opende Vincent Aboubakar van dichtbij de score en zes minuten later kopte Alberto Bueno de tweede treffer langs doelman Shay Given. Het slotakkoord was in de 72ste minuut voor Yacine Brahimi (foto), die een strafschop benutte na een handsbal van Marc Wilson. Het werd daarom 3-0, waardoor FC Porto achter organisator 1. FC Köln als tweede eindigde.