Stoke stijgt naar negende plaats na zege op Wolves

Stoke City heeft in eigen huis eenvoudig gewonnen van Wolverhampton Wanderers (3-0). De ploeg van manager Tony Pulis stijgt daardoor liefst vijf plaatsen in de Premier League.

Vanaf het eerste fluitsignaal in het Britannia Stadium was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was Stoke, dat al na zestien minuten op voorsprong kwam door een rake kopbal van Kenwyne Jones (foto). Een kwartier later kreeg het echter een forse tegenvaller te verwerken toen Matthew Etherington geblesseerd raakte en per brancard het veld verliet.

Het is nog onduidelijk of de middenvelder tijdig fit is voor de finale van het FA Cup-toernooi op zaterdag 14 mei tegen Manchester City. Maar The Potters lieten zich niet van de wijs brengen door de blessure van Etherington en nog voor rust maakte Ryan Shawcross er op aangeven van Jermaine Pennant 2-0 van. Diezelfde Pennant bepaalde na rust de eindstand op 3-0.

Door de overwinning heeft Stoke nu 42 punten uit 34 wedstrijden, waardoor het Fulham, West Bromwich Albion, Aston Villa, Sunderland en Newcastle United passeert en nu negende staat. Foto: VI Images