Stoke City zet Watford opzij, zeldzaam succes Norwich

Watford heeft op eigen veld een slechte beurt gemaakt tegen Stoke City. Norwich City boekte een belangrijke zege bij West Bromwich Albion.

Watford – Stoke City 1-2
Van het Watford dat vorige week Arsenal in het Emirates Stadium uit de strijd om de FA Cup knikkerde (1-2) was in het thuisduel met Stoke City weinig te ontwaren. The Hornets, waar Nathan Aké na rust gezelschap binnen de lijnen kreeg van Nordin Amrabat, maakten weinig indruk.

Stoke City, dat aantrad zonder de geblesseerde Erik Pieters, liet zich op Vicarage Road wel op een positieve manier gelden. De openingstreffer van Jonathan Walters in de achttiende minuut was daarvan een voorbeeld. Na een aanval over dertien schijven, waarbij ook Ibrahim Afellay zijn bijdrage leverde, gaf de aanvaller het laatste tikje.

Walters was ook betrokken bij de 0-2 van Stoke City, dat daarmee in de 51ste minuut de wedstrijd besliste. De Ier stuurde na een vrije trap van Watford-doelman Heurelho Gomes met een volley vanaf de middenlijn Joselu weg. De Spanjaard verschalkte vervolgens de Braziliaanse doelman met een lobje. Watford deed via Troy Deeney in de slotfase nog wat terug. Maar het was niet genoeg om Stoke City van de zege en daarmee de sprong naar de zevende plaats af te houden.

West Bromwich Albion – Norwich City 0-1
Norwich City heeft na bijna drie maanden een einde gemaakt aan een treurige reeks. The Canaries, die sinds de 1-0 overwinning op Southampton van 2 januari verstoken waren gebleven van een zege, boekten zaterdag een zeer welkom succes in de strijd tegen degradatie.

In de vijftigste minuut was het eerste schot op doel direct raak. Robbie Brady was de gelukkige die Norwich City daarmee uiteindelijk verlossing bracht. Want zijn goal was goed voor de drie punten. The Canaries kropen dankzij de eerste zege na elf duels boven de rode streep, al hebben Sunderland en Newcastle United zondag in hun onderlinge duel nog de kans de achterstand weer te verkleinen.