Stoke City wil praten met VVV-aanvaller Uchebo

Stoke City maakt werk van de komst van aanvaller Michael Uchebo van VVV-Venlo. De 21-jarige Nigeriaan wordt al een hele tijd gevolgd door scouts van de Engelse middenmoter.

Stoke City wil praten met VVV-aanvaller Uchebo

Uchebo is nu door manager Tony Pulis uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Stoke heeft VVV per brief toestemming gevraagd om Uchebo een paar dagen naar Engeland te mogen halen. Niet om hem technisch onder de loep te nemen, maar om kennis te maken.

'Ze willen met Michael praten. Je moet het zien als een soort intakegesprek', reageert Captein. 'Dat kan ik me wel voorstellen, je wilt altijd even met een speler praten voor je ermee in zee gaat. Het geeft in ieder geval aan dat de interesse van Stoke zeer serieus is.'

De clubs bekijken nu wanneer Uchebo naar Stoke kan gaan. Captein: 'Volgende week is er geen competitieronde vanwege interlands, dat zou een goed moment kunnen zijn.' VVV haalde Uchebo en zijn landgenoot Alex Emenike twee jaar geleden naar Venlo, na een tip van adviseur Arnold Hendriks. VVV hoopt hem, ook vanwege zijn aflopende contract, te verkopen in de winterstop.

Uchebo heeft wel een werkvergunning nodig om in Engeland aan de slag te kunnen, maar hij voldoet nu niet aan de eisen. 'Stoke hoopt dat de commissie in Engeland die daarover gaat hem dispensatie verleent. Dat is bijvoorbeeld ook gebeurd bij Ryo Miyaichi van Arsenal.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's