Stoke City in dramatisch duel ook te sterk voor Spurs

Tottenham Hotspur blijft verstoken van een overwinning. In een dramatisch duel won concurrent Stoke City. Hull City blijft positief verrassen.

Stoke City-Tottenham Hotspur 2-1Stoke City profiteerde uiteindelijk van de snelle rode kaart voor Gareth Bale, die halverwege de eerste helft met een overtreding op Tom Soares binnen de zestien Tottenham Hotspur had benadeeld. The Spurs hadden via Darren Bent nog wel een antwoord op de benutte strafschop van Danny Higginbotham. Maar de 2-1 van Rory Delap was te veel van het goede.

Het leed was met de nederlaag nog niet geleden voor Tottenham, dat nog immer zonder overwinning is. Vedran Corluka verdween in de slotfase per brancard met een nekbrace van het veld nadat hij in het gezicht was geraakt door zijn eigen keeper Heurelho Gomes. In de extra tijd kreeg Michael Dawson een directe rode kaart voor een charge op Mamady Sidibe. Kleine meevaller was dat Stoke City kort daarvoor zijn tweede strafschop onbenut had gelaten. Ricardo Fullers inzet keerde via beide palen terug in het veld, waarna Delap de rebound op de lat mikte.

Hull City-West Ham United 1-0Hull City blijft knap meedoen in de kopgroep van de Premier League. De nieuwkomer heroverde met de nipte overwinning op West Ham United de derde plaats. Michael Turner was kort na rust de matchwinner met een harde kopbal uit een corner van Andy Dawson. West Ham-aanvaller Carlton Cole, die in de eerste helft al een fraaie kans om zeep had geholpen, zag kort na de 1-0 de onderkant van de lat redding brengen voor Hull City.