Stoke-aanwinst Jesé kan debuteren tegen de man die zijn droom vernietigde

Reacties

Jesé Rodriguez kan zaterdag zijn debuut maken in de Premier League als zijn nieuwe club Stoke City het opneemt tegen Arsenal. Voor de 24-jarige Spanjaard betekent het duel een ontmoeting met de speler die zijn veelbelovende carrière behoorlijk in de kiem smoorde, Sead Kolasinac.

Stoke-aanwinst Jesé kan debuteren tegen de man die zijn droom vernietigde

De ster van Jesé rees snel, vijf jaar geleden in Madrid. Het kind van de club brak op negentienjarige leeftijd alle doelpuntenrecords bij het beloftenelftal, Real Madrid Castilla. José Mourinho liet hem debuteren en gaf hem wat speelminuten. Bij zijn zesde invalbeurt scoorde Jesé in El Clásico tegen Barcelona, maar met spelers als Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín en Karim Benzema voor zich moest hij wachten op zijn kansen.

Die kansen kwamen er het volgende seizoen. Jesé was opvallend effectief in de geringe speelminuten die hij kreeg en dat was ook Mourinho niet ontgaan. De Spanjaard zelf stond al tijden te trappelen, aan ambitie geen gebrek. 'Ik wil de Ballon d'Or winnen', sprak hij uit. Zeer ambitieus, maar niet ondenkbaar, aangezien hij op weg was het doelpuntengemiddelde van Raúl te verbeteren.

Op 18 maart 2014 kwam zijn kans. Na een reeks korte invalbeurten in de Champions League stond Jesé in de basis voor het achtstefinaleduel met Schalke 04. Real had de heenwedstrijd dankzij een fenomenale Ronaldo met 1-6 gewonnen en dus gunde Mourinho's opvolger Carlo Ancelotti spelers als Álvaro Morata en Jesé speeltijd. Zij mochten zich bewijzen op het allerhoogste podium. Voor Jesé werd het duel in Santiago Bernabéu een nachtmerrie. De aanvaller kwam binnen tien minuten hard in botsing met de stevig inkomende Schalke-back Kolasinac en moest per brancard van het veld. Kruisband gescheurd.

Negen maanden moest Jesé revalideren en toen hij terugkwam was alles anders. De Madrileense voorhoede was met BBC - Gareth Bale, Benzema en Cristiano Ronaldo - op orde, dus veel speeltijd zat er niet in. Jesé had daarnaast een cruciale fase in zijn ontwikkeling gemist en had fysiek flink ingeboet. De jonge Spanjaard voelde zich bovendien niet comfortabel in zijn lichaam, dat plotseling gevuld was met onzekerheid en angst.

'Het is geen excuus, het is de realiteit dat die blessure mijn carrière enorm heeft afgeremd. Zowel in het voetbal als in mijn persoonlijke leven ben ik veel kwijgeraakt. Om continuïteit te hebben, te spelen, me zeker en comfortabel te voelen was moeilijk', vertelde Jesé eerder dit jaar aan Marca. 'Dit soort blessures wens ik geen enkele voetballer toe. Sinds ik heel klein ben droom ik al van het winnen van de Ballon d'Or, dat zal nu erg lastig worden', realiseerde Jesé zich in februari al. 'Wat er gebeurd was als Kolasinac me niet geblesseerd had? Daar heb ik veel over nagedacht. Dan was ik nu onbetwiste basisspeler bij Real Madrid geweest, zeker weten.'

In plaats daarvan speelt hij zijn wedstrijden dit seizoen voor Stoke City. Real Madrid pakte woensdagavond de zevende hoofdprijs in anderhalf jaar tijd, zijn maatje Morata maakte een megatransfer naar Chelsea, maar Jesé treedt zaterdag aan tegen Arsenal in een regenachtig Britannia Stadium. Zijn directe tegenstander: Sead Kolasinac.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.