Stoichkov: 'Absoluut geen respect voor Van Gaal'

Reacties

Louis van Gaal is de oorzaak dat Hristo Stoichkov in januari 1998 is vertrokken bij Barcelona. De Bulgaar heeft geen goed woord over voor de huidige manager van Manchester United die toen trainer was van de Catalaanse topclub.

Stoichkov: 'Absoluut geen respect voor Van Gaal'

'Ik heb absoluut geen respect voor Van Gaal. Het is zijn schuld dat ik naar CSKA Sofia ben vertrokken', laat Stoichkov weten tegenover de Franse sportkrant L'Equipe. De flankspeler speelde liefst 216 officiële duels voor Barcelona, waarin hij 105 treffers maakte. Onder leiding van Johan Cruijff won hij diverse landstitels en de Champions League met de Catalaanse grootmacht.

Stoichkov wordt gezien als een van de betere spelers uit de rijke geschiedenis. Daar had Van Gaal in zijn periode bij Barcelona duidelijk geen boodschap aan. Dat bleek wel na een gesprek met de vrouw van Stoichkov. 'Ik was ooit geblesseerd en zat samen met haar op de tribune in Camp Nou. Toen kwam Van Gaal naar haar toe en zei: hoe is het mogelijk dat je met zo'n vent getrouwd bent? Toen vertelde ze hem dat ik de Gouden Bal had gewonnen.'

Waar de Bulgaar geen goed woord over heeft voor Van Gaal, is Stoichkov over de toenmalige assistent José Mourinho juist heel lovend. De huidige manager van Chelsea fungeerde als tolk in die periode, maar volgens de technisch begaafde linkspoot was Mourinho veel meer dan slechts vertaler. 'Hij was toen al een coach en begreep alles. José wist bovendien alles van ons elftal en van de tegenstander', aldus Stoichkov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.