Stöger verlaat Dortmund alweer na vervullen opdracht

Reacties

Peter Stöger vertrekt na vijf maanden alweer als trainer van Borussia Dortmund. De Oostenrijker, die op 10 december werd aangesteld als opvolger van Peter Bosz, heeft zijn afscheid bevestigd.

Stöger verlaat Dortmund alweer na vervullen opdracht

Borussia Dortmund stelde zaterdag Champions League-voetbal veilig, ondanks een 3-1 nederlaag tegen 1899 Hoffenheim. Na die wedstrijd bevestigde Stöger dat hij inderdaad vertrekt bij de Duitse topclub. Diverse media maakten al eerder melding van zijn vertrek en noemen Lucien Favre (OGC Nice) als belangrijkste kandidaat om Stöger op te volgen.

'Dit was mijn laatste wedstrijd als trainer van Borussia Dortmund, dat hebben we enige tijd geleden al besloten. Een nieuwe stimulans met een nieuwe trainer zal de club goed doen', vertelde Stöger. 'De wedstrijd van vandaag gaf een afspiegeling van het hele seizoen, waarin het nooit helemaal liep zoals het moest. Het is wel erg belangrijk dat de club weer Champions League gaat spelen.'

De 52-jarige Stöger had 24 wedstrijden de leiding bij Dortmund en behaalde gemiddeld 1,58 punt per wedstrijd. Daarmee presteerde de trainer iets beter dan Bosz, die 1,25 punt per duel pakte met Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.