Stockdale vervangt geblesseerde Schwarzer bij Fulham

Fulham heeft doelman David Stockdale per direct teruggehaald naar Craven Cottage. Eerste doelman Mark Schwarzer is vier tot zes weken niet inzetbaar vanwege een nekblessure.

Stockdale vervangt geblesseerde Schwarzer bij Fulham

De 39-jarige Australische goalie liep de kwetsuur afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Swansea City op. Nader onderzoek wees uit dat hij een spierverrekking in de nek heeft opgelopen. Schwarzer wordt pas eind januari weer terug op de velden verwacht. De routinier stond dit seizoen in alle vijftien Premier League-duels en in de dertien gespeelde Europa League-wedstrijden in het doel van de Londense ploeg.

De club van manager Martin Jol besloot direct Stockdale (foto) terug te roepen. De 26-jarige sluitpost was op huurbasis actief bij Championship-club Ipswich Town, maar in de huurovereenkomst stond dat Fulham hem op ieder moment terug kon halen. Stockdale kwam in 2008 over van Darlington. Afgelopen zomer verlengde de club zijn contract tussentijds tot medio 2015.

Stockdale speelde al dertien duels voor Fulham en werd door bondscoach Fabio Capello in februari voor de oefeninterland tegen Denemarken bij de nationale selectie gehaald. Van een interland-debuut is het nog niet gekomen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's