Stille aftocht dreigt voor de Maldini van VVV-Venlo

Reacties

AC Milan had vroeger Paolo Maldini, VVV-Venlo heeft Niels Fleuren. Allebei debuteerden ze als linksback op hun zestiende in het eerste elftal en zwoeren hun club eeuwige trouw. Maar dat is in het laatste geval niet wederzijds.

Stille aftocht dreigt voor de Maldini van VVV-Venlo

Fleuren debuteerde een kleine twaalf jaar geleden voor de Venlonaren, in een gewonnen wedstrijd tegen Cambuur (4-0). Vanaf zijn zestiende heeft hij inmiddels een indrukwekkend aantal officiële wedstrijden voor de Limburgers op zijn naam. Dit seizoen passeerde hij de kaap van driehonderd duels en bestormde hij de toptien van spelers met de meeste optredens voor de club aller tijden. Zonder zwaar blessureleed leek lijstaanvoerder John Roox (490) zelfs haalbaar.

Fleuren was ooit jeugdinternational voor diverse vertegenwoordigende elftallen, zoals er wel meer talenten rondliepen in De Koel. Jongens als Nordin Amrabat, Keisuke Honda, Ahmed Musa, Marcel Meeuwis en Maya Yoshida belandden de laatste jaren in grote competities. Fleuren niet. Hij verlengde zelfs ooit zijn contract bij VVV terwijl de club in degradatiegevaar verkeerde en uiteindelijk ook daadwerkelijk een niveau afzakte. Clubliefde.

Niels Fleuren (rechts) tien jaar geleden op de elftalfoto naast Marcel Meeuwis.
Niels Fleuren (rechts) tien jaar geleden op de elftalfoto naast Marcel Meeuwis.

In de schaduw van de vele goede voetballers viel Fleuren met zijn spel nooit op. Scoren deed hij ook amper. Eén doelpunt maakte de linksback in zijn profcarrière. In meerdere opzichten een historische treffer, want dat was tegen het inmiddels failliete Haarlem. Fleuren stond er elke week als hij kon, op één wedstrijd na. Zonder zijn schuld overigens, want door een wijziging in het speelschema werd er een duel gepland op de dag dat hij trouwde.

VVV kijkt in de VI van deze week naar de toekomst, waarin geen plaats meer is voor Niels Fleuren. 'Wij zijn op zoek naar een meer aanvallende linksback', luidt het commentaar van adviseur voetbalzaken Stan Valckx. Fleuren heeft een aflopend contract, dat formeel is opgezegd. Op 28-jarige leeftijd, in de bloei van zijn leven, zit hij in de wachtkamer. Te wachten op een nieuwe aanbieding, het liefst van VVV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.