'Stijl Nijhuis niet groter maken dan het is'

Reacties

Natuurlijk ging het na Feyenoord-PSV (2-1) over dat ene moment waarop de doellijntechnologie zijn waarde bewees, maar ook het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis in de hele wedstrijd leverde gespreksstof op. De arbiter lijkt een 'stijl-Nijhuis' te hebben geïntroduceerd die lof en vraagtekens oproept.

'Stijl Nijhuis niet groter maken dan het is'

De arbiter laat veel, misschien wel te veel, doorspelen en spelers weten dat inmiddels. 'Je ziet nauwelijks protesten, dat vind ik wel een goed teken. Spelers weten kennelijk waar ze aan toen zijn met hem als scheidsrechter', was ook scheidsrechtersbaas Dick van Egmond opgevallen.

'We moeten de stijl-Nijhuis ook niet groter maken dan het is', vervolgt hij in gesprek met VI. 'Het moet geen eigen leven gaan leiden. Een scheidsrechter heeft de ruimte om de grenzen te bepalen, Bas doet dat heel duidelijk op zijn manier. Je kunt nu eenmaal niet alle scheidsrechters op dezelfde manier laten fluiten, dat is een illusie. Ieder persoon is anders, dat is logisch. Het gaat er om de verschillen tussen beide kanten zo klein mogelijk te houden.'

'Bas zit aan de ene kant van het spectrum, dat klopt. Door evaluaties, door beelden te laten zien, door met elkaar te bespreken wat er wel en niet kan hoop je dat de afstand tussen de scheidsrechter die veel fluit en die die veel door wil laten gaan kleiner wordt. Je kunt niet van tevoren bedenken dat het op een bepaalde manier moet. Als het bij Feyenoord-PSV in het begin uit de hand loopt, zal Bas ook moeten optreden', aldus Van Egmond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.